woensdag 12 september 2018

Frituren in ossewit

Zonnebloemolie hebben we geprobeer maar vinden we niet zo lekker. Wij frituren , hoe kan het ook anders,. Rest nog de vraag: voor incidenteel frituren , hoe lang gaat ossewit mee? Ik gebruik nu kokosvet en dat blijft erg lang goed ook als we het niet gebruiken. Ik heb nog wat honderden kilo’s vers liggen, mail me indien belangstellig.


Die twijfel is dus inderdaad te stellen als : welk van beide is het minst ongezond.

Blijkt dat het frituren in zogenaamd ossewit NIET ongezonder is dan in olie,. Ik frituur al ruim twee jaar niet meer in zonnebloemolie vanwege het oxideren van de. Ja, ossewit zat ik ook aan te denken.


Tegenwoordig zijn de meeste frituren overgeschakeld op plantaardige oliën, omdat deze minder verzadigde vetzuren bevatten. Waarom zou het beter zijn dan frituurvet? Ossewit is gefilterd rundvet. Wat maakt kokosvet zo’n ideale frituurvet? Wanneer we onverzadigde vetten gaan verhitten, zoals bij frituren , gebeuren er rare dingen.


Ik vind ossewit de lekkerste patat opleveren, maar dat is persoonlijk.

En toch en toch … af en toe frituren in ossewit kan best. Het is bekend dat ossewit een typisch smaak geeft aan. Kokosvet en ossewit heeft dat niet. Ook olijfolie kan op hogere temperaturen gebakken worden. Gebruiksadvies voor frituren met VET.


Laat het vaste frituurvet eerst smelten in een andere pan voor u het in de binnenpan giet. Als de friteuse aangezet wordt. Wat is geschikt voor frituren ? Frituurvet ossewit aanbiedingen en prijzen: Er zijn resultaten gevonden. Hoeveel frituurvet in frituurpan?


Voor frituren gebruik je beter kokosolie of ossewit , is wel verzadigd vet maar kan beter tegen hoge temperaturen, dus minder. Info over biologische ossewit. Resultaten van zoekmachines!


Vlees bakken in boter (langzaam verhitten anders spat het) en salades opmaken met olijfolie. Frituren kan dus heel goed in ossewit of kokosolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts