dinsdag 12 november 2019

Plattebuiskachel

Vind plattebuiskachel op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel. Een plattebuiskachel werd veel gebruikt rond de tweede helft van de 19e eeuw.


Een Brabantse plattebuiskachel werd veel gebruikt rond de tweede helft van de 19e eeuw. De Brabantse plattebuiskachel kwam het meest voor in Brabant.

Volgens het woordenboek van Van Dale was het “een kachel, een verwarmingstoestel voor vertrekken met besloten vuur dat vrij in het vertrek ston gewoonlijk voor de. Prachtige plattebuiskachel. Opmerkingen: Materiaal: Gietijzer.


Een kachel is een verwarmingsapparaat waarin de warmte door middel van verbranding van brandstof, zoals stookolie, aardgas of een andere brandstof zoals steenkoolgas. Deze schijnen erg in trek te zijn, maar niemand wil hem hebben. Deze heeft ook nog eens flink wat onderhoud nodig. Nu te Koop Plattebuiskachel Kopen in Kachels en Openhaarden Huis en Inrichting regio t Harde: Te koop in goede staat verkerend een plattebuiskachel met drie gave.


Wij hebben een Brabantse Plattebuiskachel op gas.

Deze wil ik schoonmaken en nakijken want ik krijg hem niet aan de praat. Van Opstal brabantse plattebuiskachel orgineel werkend op aardgas. Schitterende nostalgische Kachel met veel gietijzer en messing roede rondom. Oom en Beek en Donk had ook een plattebuiskachel , aan de zijkanten was een stang waar de was werd gedroogd , mijn. Kachel, een zogenaamde plattebuiskachel of potkachel.


De kachel staat op een rond plat onderstel met drie kleine korte poten. Hierop linksachter een mechanisme met. Nu Antieke Plattebuiskachel Kopen in Stoelen en Banken Antiek en Kunst regio Veghel: Gebruikte maar mooie Plattebuis kachel ,als de poten met olie worden bewerkt. Mooie Gelderse plattebuiskachel , sfeervolle houtkachel voor maar € 27-. Dit keer: hoe kom ik van die muffe geur in mijn wasmachine af en hoe krijg ik mijn antieke plattebuiskachel weer mooi zwart?


De krant Deals Service Kijk. Ben je verzamelaar van antiek of curiosa? Hier krijg je informatie over verzamelen zoals. Feesten is iets speciaal, dat weten wij bij Café Vingerhoeds als geen ander.


Oude plattebuiskachel , slechts € 10-. Onze winkel is verder het gehele jaar open op vrijdag en zaterdag van 10. Moeder betitelde onze kachel als de Brabantse kachel.

Het was een zogenaamde Mechelse of Leuvense plattebuiskachel. Dit soort kachel werd op veel plaatsen. Daarna droogde men de was en volgde het strijken met strijkijzers die op de plattebuiskachel waren opgewarmd. Uren was men bezig met deze klus die telkens terugkeerde.


De boerderij herbergt heden ten dage een nostalgisch café, dat bestaat uit twee ruimten. De plattebuiskachel of “Leuvense stoof”: 19de eeuw-20ste eeuw Door de talrijke veldslagen o. Groot assortiment antieke, landelijke en stijlmeubelen. Jugendstil, Grunderzeit, Biedermeier, Empire en Barokmeubelen.


Ze is ontsnapt aan het lot dat in onbruik geraakte huisraad of weinig modieus. Handige schoonmaakartikelen voor uw gehele kachel. Daarnaast verkopen wij ook borstels van het schoonhouden voor uw rookkanaal.


Jaren moest vrouw na bevalling dagen in bed blijven. Soms bleven bedgordijnen 1e week gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts