woensdag 10 juli 2019

Volkstuin zestienhoven

Volkstuinvereniging Zestienhoven. Tuinvereniging Zestienhoven. Tuinderslust is een Rotterdamse tuinvereniging die al jaar bestaat. Gelegen aan de noordrand van Rotterdam begonnen als vereniging waar in de moeilijke jaren. Er is nog geen inhoud voor de voorpagina aangemaakt.


Abonneer op Gebruikersmenu. Er zijn bijna altijd wel volkstuinen beschikbaar waarop al een huisje staat. Een overzicht van het actuele aanbod vindt u op deze. Vind volkstuin rotterdam op Marktplaats.


Voor iedereen een voordeel. Uit de buurt van barbecueërs, herriemakers en onkruidvreters. Tien jaar geleden moest oud-automonteur Dirk van de Berg volkstuinvereniging Zestienhoven verlaten.


Heb je zelf geen tuin maar zou je er wel graag een willen hebben? Hieronder een lijst van volkstuinen , op plaatsnaam gesorteerd. Onze volkstuinvereniging bestaat uit twee locaties. De ene locatie ligt aan de Krommeweg en de andere locatie ligt aan de Zuidwende.


Het onderhoud van deze locaties. Kennis over vraagstukken van de Rotterdamse volkstuinen , gaat door dit soort initiatieven gelukkig niet verloren na het opheffen van de RBvV. Het complex telt tuinen. Deze worden beheerd door de enthousiaste leden van de vereniging.


Of je nu wilt genieten van heerlijke onbespoten groente uit de tuin. Een onafhankelijke commissie taxeert de huisjes volgens een vaste formule. De commissie stelt de maximumprijs vast, wat.


Mocht u interesse hebben voor een tuin op één van onze locaties, dan kunt u lid worden van onze vereniging. Afbeelding 1: topografische kaart van het plangebied Park Zestienhoven. Het is een laaggelegen polder met sportvelden, volkstuinen en een openbaar park. Eigen Hof is een openbaar wandelpark tussen zons-opkomst en -ondergang. VTV Eigen Hof, Rotterdam.


Er geldt een algeheel rijverbod. Er zijn op dit moment enkele volkstuinen beschikbaar waarop al een huisje staat. De huidige ‘groene omzoming’ kan deels ingevuld worden met extra ruimte voor volkstuinen én een mooiere recreatieve invulling van het landschappelijk groen en water.


Ook voorbij de trambrug, tot net voorbij de volkstuinen , zijn de stekken OK, met als absolute topstek de plompebladeren bij het “witte huisje”. Iedere week wordt er hard gewerkt door een groepje mensen aan ons mooie rosarium. Er is een grote collectie rozen te bewonderen.


Vanaf Juni staan de eerste rozen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts